M.Incubator.ro
luni, august 26th, 2013Lansat astazi, Mincubator.ro = incubatorul Mediafax Group sau posibilitatea de a deveni colegi :)
Ce oferim:
– Sediu
– Marketing
– Servere/hosting/IT
– Research
– Bani (pentru proiecte care au deja „tractiune”)
– Consultanta
Ce cautam:
– Servicii (aici intra si partea de mobile/aplicatii)
– E-Commerce
– Proiecte de continut original
Din tot ce oferim, cel mai important este, cred eu, experienta/expertiza echipei M.ro si felul in care proiectele vor beneficia de ea.
Va mai recomand sa cititi sectiunea FAQ de unde am scos doua intrebari:
1.
Ce inseamna procent minoritar?
Vorbim de un procent minoritar ce poate varia de la 5% pana la 25%. In functie de resursele solicitate si de perspectivele de dezvoltare.
2.
Am un proiect care are nevoie de o finantare consistenta, pot aplica?
Da, poti aplica daca se incadreaza in genul de proiecte cautate de noi, daca nu vom putea acoperi singuri necesarul de finantare putem merge impreuna la alti investitori/fonduri de investitii.
Comunicatul de presa il gasiti aici.
This entry was posted on luni, august 26th, 2013 at 14:09 and is filed under business, Internet, Personal. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.
Felicitari pentru initiativa :) si cred ca o sa vin cu cateva propuneri in curand.
you got mail! :D
Un pic de competitie intre tine/MFC si Radu pe zona de startup/angels funding? Nu e rau, mai ales ca in urmatoarea perioada probabil ca o sa se intample lucruri interesante in directia asta :)
Felicitari pentru initiativa!
Multumim.
Dan, deloc.
Interesant. In 1-2 saptamani posibil sa aplic si eu.
Am si eu o singura intrebare, cine analizeaza ideile si decide mai departe? :)
Cum imi garantati confidentialitatea? Si cum stiu daca nu mi se va fura ideea?
Nu vom semna un NDA in acest moment al colaborarii noastre. In cadrul Mediafax Group am dezoltat in timp un cod de etica, ce sta la baza oricarui parteneriat al nostru.
Si continuarea ….
Mai pe scurt: nu vrem sa semnam o amarata de hartie, trebuie sa ai incredere in noi (poate vrem sa folosim ideea ta si tu ciuciu). Dar cand mergem mai departe (printr-o minune) trebuie sa semnezi niste hartii ca na, noi nu putem avea incredere in tine.
Nu-i asa?
Lucian,
cea mai sigura metoda pentru garantarea confidentialitatii este sa pastrezi ideea + daca vrei sa fim parteneri si noi sa investim in tine/proiectul tau nu ti se pare normal sa semnam niste acte? Cred ca sesizezi diferenta, tu ai o idee, nu te costa nimic, nu ai nici un cost cu ea, noi, din momentul in care investim, avem costuri.
Ciprian,
Sunt mai multi colegi implicati, iar decizia finala este la mine si Cosmin.
Felicitari !
va putem ajuta ?
Lucian, o idee se poate fura, dar pasiunea de a o duce la bun sfarsit nu.
@orlando : da, sa spunem ca e partial valabil ce spui in momentul in care cineva vine cu un proiect doar la stadiul de idee. Totusi, chiar si in acest caz, semnarea unui NDA e un nimic pentru un investitor serios. Nu are absolut nimic de pierdut daca semneaza o hartie.
Poate ma insel caci nu cunosc bine sistemele de angel investment insa daca ai cateva minute libere poate explici de ce acest refuz de a semna un NDA? Banuiesc ca exista motivatii, nu?
Intrebarea pusa de tine poate fi pusa si invers: Din momentul in care vrei sa colaboram pe viitor nu ti se pare normal ca semnarea unui amarat de NDA sa fie o chestie absolut minora, ba chiar obligatorie?
Legat de ce am spus in mesajul anterior, eram doar sarcastic, desigur ca nu consider viabil ca investitorul sa aiba incredere si sa dea banii sau altele fara acte.
Insa in momentul in care apare un proiect deja inceput, ba chiar aproape de final, asa cum am eu (de aceea am ajuns aici), deja vad imperios necesara semnarea unui NDA. Aici deja putem ajunge chiar la un echivalent al investitiei intre participant si investitor caci si munca se traduce tot in bani. In cauzl meu fiind vorba de peste 3 ani de munca.
Ca sa detaliez putin, in cazul meu a durat atat (si inca nu e finalizat) deoarece, vorba aia -„mai trebuie sa si mancam”. Deci timpul alocat proiectului nu a fost total, lucrand la alte proiecte prioritare, tocmai pentru a putea acoperi costurile proiectului „hobby”, sa zic asa.
Ei bine, in acest caz, ce opreste un investitor(fara un NDA semnat) sa preia ideea si sa apeleze la o agentie de webprogramming, programming, etc. sa execute contra-cost proiectul iar investitorul sa beneficieze de toate beneficiile, costurile fiind putin mai mari. Sau chiar sa puna pe cineva apropiat sa se ocupe de proiect, el venind doar cu investitia?
Prin acest exemplu ii raspund si lui @Jordan: De acord cu tine, pasiunea nu o poate fura nimeni insa cu suficienti bani, o idee poate fi pusa in aplicare intr-un termen mult mai scurt. In cazul expus de mine, in maxim 4-5 luni (exagerez) o agentie specializata poate finaliza proiectul fara probleme.
Pe cand, in cazul meu, desi proiectul este finalizat peste 70%, in mod sigur, datorita lipsei investitiilor imi va lua cel putin inca 6 luni – un an, pe langa cei 3 deja trecuti.
In plus, chiar presupunand ca termin inaintea agentiei, care sunt sansele sa pot concura cu un investitor in privinta promovarii, mai ales cu unul care are la dispozitie o multitudine de canale media?
Care e protectia mea in acest caz, daca acel NDA este refuzat?
In concluzie, de cand ma perind prin domeniul online am invatat ca negru pe alb e sfant si chiar si atunci ti-o poti fura frumos.
Deci intrebarea ramane? De ce „Nu” pentru semnarea unui NDA care ar atrage increderea antreprenorilor? Pe mine cel putin acel paragraf m-a facut sa dau 2 pasi inapoi.
Lucian, multumesc pentru comentariu, pentru o idee nu semnam NDA, pentru un proiect aflat intr-un stadiu avansat putem semna.
Multumesc de raspuns. Asa este mult mai ok tinand cont ca totusi, o idee nu poate fi inregistrata nici macar la osim/orda.
Profit de acest comentariu sa te mai intreb ceva legat de „Ce cautam?”.
Cred ca acolo ar trebui putin mai detaliate cerintele, asteptarile. De exemplu un proiect de genul … joc piticon online multiplayer (exemplu la plesneala) s-ar incadra? Daca da, unde? La content original?
Dar sa zicem un proiect de turism? S-ar incadra? La servicii?
Sau unul care sa arate de exemplu ca e-romania(proiectuld e stat) poate fi facut fara atatea probleme (asta e un vis al meu de proiect, desigur, minimalizat in 2 cuvinte) S-ar incadra? La servicii?
Astea sunt cateva exemple generaliste, nu sunt proiecte proprii (exceptie ideea la ultimul, care e mult mai dezvoltata in viziunea mea) insa vreau doar o vizualizare mai clara a ceea ce cautati/acceptati.
Multumesc.
Scuze, la exemplu cu joc vroiam sa scriu „PITICOT” sau alt exemplu mai clar: „nu te supara frate”. Sau orice alt joc de genul, mai elaborat, online, multiplayer in timp reala, exceptie deja consacratele remy, carti, poker, etc. Un exemplu aproape de voi ar fi „Conquiztador”.
Ah … iar sunt nevoit sa mai scriu un mesaj (o functie de edit ar fi utila). La ecomerce s-ar incadra de exemplu o platforma ecommerce (nu bazata pe cele deja existente si cu multe chestii care lipsesc de pe piata) sau sa zicem un microproiect de genul: plugin tip noutate pentru o platforma de ecommerce existenta, fie free(prestashop) fie platita(shopify)?
Turism, jocuri la servicii, eRomania parca tot la servicii l-as incadra, da, s-ar incadra la ecommerce toate.
Multumesc pentru raspuns. O sa mai revin cu intrebari daca nu este deranjul prea mare.
O ultima intrebare pentru azi, cel care propune proiectul poate fi PF sau obligatoriu PJ sau PFA?
Oricare pt faza 1, daca insa te „incubam” trebuie sa avem PJ.
Multumesc din nou pentru raspuns si mai ales pentru promtitudine. Banuiam ca este necesara PJ si am deja insa raspunsul este util pentru ceilalti. Ar fi o buna intrebare de pus in FAQ. :)
In mod sigur ne vom mai auzi pentru mai multe detalii.
O noapte placuta.
@Lucian, o idee se poate proteja la osim/orda. Inregistrezi un plic cu ideea, cu data certa si te poate ajuta in cazul unei dispute
Interesant, asta nu stiam. Multumesc de informatie, o sa ma documentez.
salut orlando,
ti-am dat acum ceva timp, cred ca o luna, un mail cu ceva date de prezentare a 2 proiecte deja prezente. nu am mai primit nici un rapsuns si de aceea intreb:
intereseaza ceva de genul ala?
mersi si spor!
@Lucian
Da, se poate. Dupa depunere nu trebuie decat sa astepti ca cineva sa puna ideea aia in aplicare, te duci la el cu plicul si el iti plateste licenta.
Mai multe plicuri, mai multe sanse de castig.
O idee excelenta. Cred ca o sa aplic si eu.
E deschis contentului si in alte limbi in afara decat cea romana?
Interesant – s-ar putea s? scriu ?i eu despre ceva mai ales c? lucram cu un incubator local numit BGV (Bethnal Green Ventures).
E ?i un thread pe Quora despre incubatoare la nivel European, l-am ad?ugat în queue ?i poate când face cineva un update pe acolo o s? îl pun? în lista direct de sub întrebare.
http://www.quora.com/What-are-the-top-startup-incubators-and-accelerators-in-Europe
intrebasem si eu ceva mai sus, orlando. any answer?
mersi
Da, pot fi de interes in sistemul pe care-l oferim la M.Incubator
:)
mersi frumos de raspuns. Pe mail nu l-am primit si de aceea am insistat aici. ;)
spor!
Exista o perioada de maxima de primire a proiectelor?
Lucian,
nu exista o perioada maxima. pe de alta parte, mai repede = sanse mai mari sa alegem proiectul la inceput (am anuntat deja ca ne propunem sa atragem 10 – 20 proiecte, vezi detalii in ZF: http://www.zf.ro/media-advertising/aveti-un-proiect-in-it-mediafax-vrea-sa-va-faca-milionari-11273722).
altfel, am adaugat in pagina FAQ din incubator si intrebarea cu PJ / PF, multumim :)
Inca o intrebare intrebatoare: Raspuns primesc doar cei selectati sau si ceilalti?
Vezi website de la comentariul asta.
Toti
Multumesc pentru raspuns.
Sterge url-ul de la comentariul meu de mai sus te rog.
Done
Multumesc mult de tot.
[…] Mediafax Group lanseaza M Incubator, 26 august 2013. Primul proiect in care am “investit” a fost platforma […]
[…] pentru start-up-urile si antreprenorii aflati in faza de inceput a proiectului lor. Detalii la Orlando.ro si in comunicatul de mai […]