Proiectul Alpinet

Alpinet.org este „Ghidul tau montan: peste 15000 fotografii, ghid montan, harti, alpinism, concursuri, stiri, jurnale, bursa” asa cum apare in descrierea din Trafic.ro. Pt unii un site util pt altii un alt site care vorbeste despre munte. Pt mine unul din cele mai bune site-uri realizate in .ro (tehnic + layout + content). Este condus de o echipa formata din 5 oameni, un fel de „consiliu de administratie” daca vreti.

Am inceput sa lucrez cu baietii de acolo in 2002 daca nu ma insel. Primul a fost Alex. Alex conduce Zitec, o companie care: Offshore Outsourcing in Romania. Solutii si Consultanta Software. Webdesign. Din pacate lucreaza putin cu piata romaneasca desi sunt foarte buni in ceea ce fac. In primul an de dupa Zitec Alex a continuat sa-i reprezinte pe baietii de la Alpinet in relatia cu firma pe care o conduc. La un moment dat, presat de lipsa timpului probabil, Alex a pasat catre Catalin (The Tower) relatia cu Netbridge. Povestea lui Catalin o puteti citi in numarul de azi din BusinessMagazin . E acelasi Catalin care saptamana trecuta a tinut prima pagina din Ziarul Financiar.

In SUA se obisnuieste, in special in start-up-uri unde banii constituie o problema, ca intr-un proiect sa fie atrasi, ca eminente cenusii, oameni de valoarea din diferite domenii. Alcatuiesc asa numitul Board. Ca un hobby mai serios, o data pe saptamana sau pe luna se intalnesc si discuta despre proiectul in care sunt implicati. Isi dau cu parerea, analizeaza, iau decizii. Asemenea unui consiliu de administratie. In Romania baietii de la Alpinet au facut asta din 2000. Alex conduce Zitec iar Catalin a trecut din ianuarie la la Microsoft.

De luna trecuta relatia cu Netbridge a fost preluata de Ionut . Ma intreb pana cand.

8 Comentarii
  1. Daniel spune:

    Ahem, inca se mai vorbeste despre _startup-uri_ in 2006? Credeam ca notiunea asta a fost ingropata definitiv odata cu pocnitura ultimei bule Internet, prin 2001. Cel putin pe la noi, a spune firma aia e un „startup” este in 99% din cazuri peiorativ.

  2. Vivi spune:

    Eu ma intreb de ce alpinet nu a adaugat niciodata si un magazin virtual.
    Au un public foarte clar care in general stie ce doreste sa cumpere.

    Lucrurile pentru munte sunt scumpe si de calitate, iar in Romania se gasesc in foarte putine magazine, foarte specializate.

    Ar putea fi o idee buna.

  3. Vivi spune:

    Daniel, startup-uri internet de succes: flickr, del.icio.us, oddpost, si orice alta achizitie facuta de firmele mari in ultima vreme.

  4. orlando spune:

    nu cred ca au facut focus pe acest proiect Vivi. ca sa deschizi un magazin ai nevoie de un executive care sa se ocupe de business iar ei probabil nu au vrut sa se complice in directia asta.

  5. Subiectiv spune:

    personal, nu cred ca layout-ul e ceva care sa te dea pe spate. ba dimpotriva, semana cu site-ul ziarului Realitatea Romaneasca, asa, o chestie… s-ar mai fi putut lucra la el.

  6. Daniel spune:

    „Daniel, startup-uri internet de succes: flickr, del.icio.us, oddpost”

    Clar, notiunile noastre de „startup” nu coincid.

  7. Radu Vilceanu spune:

    Alpinet are o sansa de succes in crestere anul acesta, ma refer aici la deveni un proiect profitabil, din doua motive:
    1. zice-se ca 2006 va fi anul un boom in comertul electronic si nu ar fi de mirare
    2. exista deja cel putin 10 magazine online romanesti cu produse de si pentru munte (alpinism, hiking, ski), cum e ascent.ro si in curand un site numit outdoorshop.ro. So, break even is close for alpinet. :)

  8. Lari spune:

    Le multumesc tuturor celor care au muncit pentru acel site.

    EXTRAORDINAR!

Lasa un comentariu