„Cititorii fug in retea”

articol in Evz de astazi. Stiu, s-a mai discutat, ultima oara Vlad a vorbit in blogul lui despre asta. Nu vreau sa reiau discutia vreau doar sa punctez ca „vedetele” articolului sunt Ioan Margarit (Hotnews.ro) si Mihai Seceleanu (9am.ro) adica doi manageri care au primit anul trecut somatii de la CRP (Clubul Roman de Presa) care le interziceau  sa mai preia articole din presa scrisa pe site-urile lor (cred ca toate site-urile care preluau articole au primit astfel de somatii). „tinta” CRP era clar Hotnews.ro care, prin pozitia ocupata in Trafic.ro depasea multe editii ale cotidienelor centrale cu pretentii. De aici si frustrarea unui redactor sef exprimata in BusinessMagazin cum ca „presa scrisa hraneste businessul altora” . E clar cred ca cele doua „parti” nu prea se iubesc.

Si totusi Hotnews beneficiaza, in articolul de mai sus, de o reclama „pe fata”, subtitlul fiind „Hotnews, primul ziar continuu din Romania” , cu ~ 700,000 de vizitatori din care 80% au facultate, etc etc. Ciudat e ca acelasi lucru il reclama mai mult sau mai putin direct si EVZ, o data cu lansarea noului site , o data cu lansarea bloguri-urilor + a altor proiecte viitoare. Evz.ro si Hotnews.ro se afla pe pozitiile 4 si 5 in sectiunea Stiri MassMedia din Trafic.ro. Mai intelege cineva ceva?

P.S. daca tot vorbim de presa online cred ca autoarea putea discuta cu reprezentatii GSP si Prosport adica site-urile care detin primele 2 locuri in Trafic.ro/MassMedia si se afla in top 5 cele mai vizitate site-uri din .ro. Ar fi aflat, probabil, ca ambele cotidiene isi actualizeaza continuu editiile online de mai bine de 1 an de zile.

 

7 Comentarii
  1. alin popescu spune:

    Evz e suspendat, din cate stiu eu, din CRP. Si era suspendat chiar si la momentul la care s-a emis acel avertisment pentru siteurile de revista presei. Asa ca e de asteptat sa faca multe lucruri in stilul romanesc: „ei sunt impotriva ?, sa fim noi de acord !”.
    Altfel, daca un ziar traditional isi face o editie online decenta, userul o sa fie multumit. Mie imi pare ca siteurile de revista presei ofera prea multa informatie. In plus, unii prefera sa citeasca doar anumite titluri, semnate de o singura redactie. Iar exemplul tau cu gsp si prosport e cel mai bun.

  2. orlando spune:

    nu stiu daca mai sunt suspendati, stiu insa ca Ringier (grup din care face parte si EVZ) a fost unul dintre cei mai categorici protestatari la adresa site-urilor tip „revista presei”.

  3. Paul spune:

    CRP-ul are putere sa faca ceva mai mult decat sa imparta somatii. Ce ar putea sa determine CRP-ul sa ia o decizie mai drastica ? Pana unde merge prerogativele CRP-ului in ceea ce priveste site-urile ?

  4. Paul spune:

    Care e faza cu Asociatia Editorilor Online ? Mai face cineva parte din ea in afara de HotNews.ro ?

  5. Gusti spune:

    mie nu mi se pare corect sa se ia materiale de pe „n” ziare online si sa se faca unul „continuu” (hotnews). pt ca ziarele alea au costuri ca sa produca stirile si..hop, apare un jmeker, da un copy/paste, ma rog, mai multe, si si-a facut mare site de revista presei.

    aaa, vor informatii, li se pot face pachete online contra cost si le vor avea. asa e civilizat.

    stiti insa ca mult mai pagubite sint agentiile de presa. ele isi pun zilnic stirile pe flux, acestea apar instantaneu in ziarele online si afecteaza, normal, abonamentele la aceste agentii. Mediafaxul incearca sa se apere producind un pachet special pt online. Sper sa si reuseasca, dar le va fi greu. fair playul lasa de dorit si-n presa online, ca si in cea scrisa

  6. Ionut spune:

    Daca ai o intelegere cu anumite ziare nu vad unde este problema. Daca nu legea iti da voie sa citezi din articol 500 de caractere ( vezi stiri24.ro care este un format similar cu hotnews ).

  7. Gusti spune:

    corect, daca ai o intelegere e normal s-o respecti.

Lasa un comentariu