cifre din internet – 2006
miercuri, august 22nd, 2007azi in ZF:
– Softpedia – 1.5 milioane euro cifra de afaceri si 720,000 euro profit (veniturile sunt generate din pietele externe);
– Soft32 – 800,000 euro cifra de afaceri si 400,000 euro profit (veniturile sunt generate din pietele externe);
– Neogen – 1.02 milioane euro cifra de afaceri si 100,000 euro profit;
– eJobs – 550,000 euro cifra de afaceri si 230,000 euro profit.
Later update:
firmele din grupul NCH:
– Vodanet – 690,000 euro cifra de afaceri si 340,000 euro profit;
– Imedia – 920,000 euro cifra de afaceri si 170,000 euro profit;
– Netbridge – 2.55 mil euro cifra de afaceri si 30,000 euro profit. In iulie cand am plecat cifra de afaceri pe primele 6 luni era de ~ 2.3-2.4 milioane dolari adica undeva in jur de 1.8-2 mil euro
This entry was posted on miercuri, august 22nd, 2007 at 07:33 and is filed under Internet. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.
neogen castiga din rulaj =)) toti au profit 50% numai ei 10%, Fusu FTW!
nu, Neogen pierde/investeste in Serbia/Bulgaria/Moldova
[…] Prezentate de Ziarul Financiar (via Orlando) […]
da, asta cu investitu e o explicatie…o a doua ar fi ca mascheaza profitu,dar daca se stie ca investeste acolo inseamna ca asa e…probabil.
daca ejobs si neogen au cifra de afaceri de 1,6 mil si profit net 3 sute mii, si fondurile alea au bagat 10 milione pt ,sa zicem, o treime din numerele de mai sus..in cati ani isi scot banii?
ok, o sa zica cineva ca .ro o sa creasca si astea doua o sa creasca si ele..
de cate ori?
cred ca tre sa faca milione serioase alde neogen sa poata fondurile sa vanda in castig sau sa scoata profit..dar nu-mi fac eu probleme pt ei…
[…] De la Orlando ?i Iann am aflat despre un articol foarte interesant din Ziarul financiar de azi, referitor la pia?a româneasc? de internet din 2005 ?i 2006. Softnews.net, compania care de?ine Softpedia.com, a avut în 2006 o cifr? de afaceri de 1,5 milioane euro ?i un profit de 0,72 milioane euro. […]
Liviu,
Neogen nu avea nici un interes sa mascheze profitul, din contra. Investitiile din Bulgaria/Serbia/Moldova au „muscat” din profit.
stie cineva daca macar iese ceva? sau arunca banii? nu de alta da’ daca merge foarte bine in alta parte poate scap de ei :D
orlando,
pai asa am zis si eu…am pus doar ca varianta teoretica(mascat profitul),
dar daca tu ai zis asa, asa e…
it makes sense..
:)
Add,
Serbia e o piata pe care merita sa mergi, eu am fost acolo in oct 2005 si erau la inceput, razboiul i-a tras in jos insa vor arde etapele rapid. Riscul e mai mare acum pana se clarifica problema Kosovo (instabilitate), poti astepta sa se rezolve si sa se oficializeze intrarea in UE (vor da toti navala) sau poti risca acum.
mie mi se pare destul de dificil sa te bagi in tari in care nu stii limba, nu te poti documenta calumea, iti trebuie intermediari capabili si de incredere.
m-am uitat acuma pe protalul ala al lor, au 360 de joburi in Belgrad, deci sunt la baie (inca).
si pe neogen.bg au putine.
cred ca e prima oara cand vad cifre vehiculate in care se specifica si profitul.
Parerea mea este ca investitia neogen in pietele vecine se va vedea in a doua jumatate a anul 2008. Sunt piete in plina ascensiune – chiar daca sarbii mai sunt inca la baie – iar posibilitatea de profit este enorma datorita niselor pe care cred ca le vor „ataca” cei de la neogen.
Este o miscare normala tinand cont de tendintele de localizare de pe internet. Ceea ce sunt curios pentru neogen este cand va deveni concurent emag.ro, presupun ca intrarea „serioasa” pe piata de online retail nu va mai dura mult.
Calin ? Orlando ?
PS: Netbridge din cate stiu a avut o abordare a pietei americane – trafic.ca – ceva noutati privind investitiile in zona US / CA ?
fondurile de investitii nu prea sunt interesate sa scoata bani din profitul companiilor.
banul vine cand vor vinde mai departe = ‘exit strategy’
ps: nu cred ca cifrele sunt foarte realiste . . .
sunt curios care este sursa oficiala
Petre, Neogen nu va deveni concurent cu eMag vreodata.. Ecommerce-ul e o piata dificila, cu provocari de logistica semnificative.
Cred ca ‘a incerca sa faci de toate’ e o boala de care internetul romanesc va scapa rapid, fie prin amputari, fie prin moartea pacientilor neoperati la timp :)
florin,
pai valoarea de vanzare, teoretic vorbind, e suma valorilor prezente ale profiturilor asteptate
daca nu ai avut profit anu trecut, nu ai anu asta si nici nu vrei pana la anu sa astepti sa ai…cine te crede ca afacere merge in viitor?
ca sa vinzi tre sa arati cifre bune…macar venituri,daca nu si profit….
fondurile care au intrat acum sunt VC …astia nu se uita dupa profit acum(ca lucra cu startups),dar urmatorii sunt Private Equity funds..astia se uita la profit(ca ei isi plaseaza banii pt castig,si judeca totu in logica financiara)..altfel nu cumpara..
daca e vorba de M&A…iar tre sa fie ceva robust ca afacere..daca nu are cota de piata si venituri no ia nimeni..
deci, oricum ar fi..ca sa fie atractiva afacerea tre sa genereze bani(pt ca nu mai e la inceput….)
Calin, sunt de acord cu tine in aceasta privinta – este o piata extrem de dificila dar, parerea mea e ca ecomertul in romania reprezinta o provocare care va da rezultate peste 2 ani de zile, peste masura asteptarilor … iar investitia intr-un magazin care vine online tehnologie, cu toate obstacolele pentru „average romanian citizen” (cc payment, door delivery, etc) este rentabila pe online-ul romanesc in termen mediu – lung (3 ani cred ca mai inseamna pe internet termen lung), tinand cont ca romania, si romanii au nevoie si raspund pozitiv in faza „tehnologiei” – uita-te numai cate unitati vandute la telefoane mobile sunt, si cate au 3G, GPRS, WAP 2.0, samd care probabil nu o sa fie folosite niciodata de peste 75% din posesorii telefoanelor. Ca sa nu mai vorbesc de calculatoare super performate pe care ruleaza un yahoo messenger si un internet explorer
[…] Orlando ne prezita un articol din Ziarul Financiar despre cifrele de afaceri si profituri in .ro – anul 2006. […]