Guest: Mai bine antre(pre)nor online, decat fotbalist
joi, octombrie 23rd, 2008Calin Fusu, Neogen
In ultimul top300 Capital sint prezenti 2 antreprenori online: Radu Apostolescu (eMag) si Calin Fusu (Neogen, de notat ca topul e realizat de o ex-neogenista, Raluca Barbuneanu). In plus, cei doi fondatori eJobs – Liviu Dumitrascu si Daniel Tatar – ar fi trebuit trecuti deasupra mea :)
In acelasi timp, in top nu mai este prezent nici un fotbalist!! Au iesit, comparativ cu topul de anul trecut, Mutu si (cred) Chivu. Deci, in sfarsit, avem dovada pentru toti tinerii din Romania: e mai profitabil sa
faci afaceri online decat fotbal :)
This entry was posted on joi, octombrie 23rd, 2008 at 09:59 and is filed under Guest. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.
Cred c? ai uitat de Ghenea.
Mutu apare, dar la ?ia care ?i-au cheltuit averile ( ?tie toat? lumea pe ce anume ) :)!
super stire Caline, nu am vazut topul, nu am remarcat intrarea ta in lista celor 300. felicitari si tie si lui Radu, da, cred ca Dani si Liviu ar trebui sa fie si ei in top daca tu ai intrat.
Din cate il cunosc eu pe liviu, cred ca i-ar placea mai mult sa se stie ca nevasta’sa e insarcinata cu al 3lea lor copil, decat sa se stie de cati bani face;))
Este sio fotbalul asta in recesiune: atat fotbalistica cat si financiara.
Din pacate acele topuri sunt mai mult pentru fun, sumele prezentate acolo (pentru majoritatea persoanelor) sunt mai mult estimative si cateodata sunt departe de realitate…
[…] 4. Guest: Mai bine antre(pre)nor online, decat fotbalist C?lin Fusu ne explic? scurt, clar ?i cuprinz?tor de ce a devenit mai profitabil s? faci afaceri online decât fotbal în România. […]
Zoltan,
te referi la sumele din dreptul lui Calin/Radu sau in general? Calin e creditat cu 14 mil euro iar Radu cu 45 mil euro (sper ca am inteles bine)
De acord cu Zoltan, sumele de cele mai multe ori sint ‘din burta’, deci TOP-ul trebuie tratat ca produs de media mai curand decat ca cercetare economica serioasa.. Dar, din ce descopar eu in ultima vreme, oameni nici nu-si doresc neaparat adevarul, ci mai curand motive de distractie :)
Da, ma refer la sume, cateva simple calcule de pe site-ul MF iti demonstreaza acest lucru. De exemplu, daca tot a intrat si Calin in discutie, sper sa nu se supere ca il iau pe el ca si exemplu.
Neogen, principala firma a lui Calin NU a avut probabil in 8 ani de functionare o cifra de afaceri totala de 14 mil EURO. Am verificat doar 2007 (5.8 mil RON ~ 1.6 mil EUR, profit net -250k EUR) si 2006 (3.5 mil RON ~ 1.0 mil EUR, profit net de cca 120k EUR). Bun, sa presupunem ca el mai are cateva firme, investitii minoritare in alte firme, si a fost si baiat destept si a bagat toate profiturile pe care le-a avut in imobiliare, domeniul care a crescut cel mai mult din 2000 si a facut de 5-10 ori mai mult de-a lungul anilor din imobiliare. Nu o sa ma pun sa adun profiturile raportate, sa zicem ca au fost 100k EUR / an (eu zic ca spun f. mult). Daca inmultim 100k * 6 ani = 600k * 7 (o estimare de crestere in domeniul imobiliar), iese 4.2 mil EUR + banii adusi de Tiger….
Unde sunt cei 14 mil EUR???
Calin, no offense at all, dar esti un exemplu pe care multi cititori ai lui Orlando te stiu, pentru asta te-am facut exemplu… dar sunt sigur ca daca se fac aceste calcule si la celelalte persoane din top, se vor gasi multe discrepante… Normal, si calculurile mele au o marja considerabila de eroare dar sunt sigur ca sunt mai aproape de realitate…
[…] Acestea fiind spuse, calculand faptul ca 270 de euro inseamna aproximativ 999 de RONI, n-as zice ca micutza tara din nord est o duce rau. Ba chiar e pe un drum neasteptat de bun. Tot asa imi amintesc si de faptul ca am vazut site-ul http://www.emag.md care de la prima accesare tradeaza doar copierea unui nume. Pentru ca stiu ca nu toti cei care intra aici sunt la curent cu internetul de zi cu zi, fac precizarea ca emag.ro este cel mai mare magazin online din Romania, cu o cifra de afaceri ori pe la 36 de milioane de euro, ori pe la 70. Cert e ca anul asta vor sa faca 150. Iar Radu Apostolescu, e in top 300 Capital. […]
a. Hai sa zicem ca are 35% din actiuni la o firma care e evaluata in mare la 40 mil, asta face cca 14 mil euro. e ok asa Zoli ?
b. Imobiliarele au crescut mai putin, cu muuult mai putin decat neogen-bestjobs, softpedia, ejobs, emag in ultimii 8 ani. Deci tocmai ca a fost destept nu a bagat banii in imobiliare ci tot in online.
c. Cand se citesc topurile lumea confunda valoarea estimata (destul de empiric) cu banii din buzunar. Nu are nici Tiriac nspe miliarde cash, dar in mare valoreaza atat cat zice topu ala daca ar fi cine sa cumpere.
d. calculele pot fi corecte, premisa e gresita.
e. e bine ca apar targeturi in t300, ca mai investesc fosilele si in online.
a. Da, asa este. Show me care e aceasta firma, si arata-mi si cumparatorul care in momentul de fata e dispus sa plateasca 40 mil EURO pentru ea.
b. Nu neg faptul ca si internetul a crescut f. mult dar investitiile speculative in imobiliare au dat cel mai mare randament. Desi, niciodata nu mi-au placut aceste persoane speculative (vezi topul topurilor)…
c. Asa este, dar cu atat mai mult. In lumea de astazi aproape toate investitiile sunt supraevaluate (vezi actiuni, imobiliare SUA si EU – in curand si Romania-, etc.). Daca te gandesti un pic si acum 12 – 18 luni aveai 14 milioane EURO si ai investit in actiuni, ai pierdut, daca ai investit in imobiliare ai pierdut, aproape toate investitiile au esuat din cauza crizei financiare. Nu neg ca au fost si investitii de succes in aceasta perioada, dar probabil cel mai mult ai fi castigat daca nu faceai nimic!!!