Diferenta dintre iOS si Android
marți, martie 6th, 201275% dintre userii care au iPhone/iPad au trecut la iOS5 in timp ce la ultima versiune de Android, Ice Cream Sandwich, au trecut doar 1%. Detalii.
This entry was posted on marți, martie 6th, 2012 at 07:05 and is filed under Internet. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.
11 Comentarii
Lasa un comentariu
Asta doar pentru ca fiecare posesor de telefon pe Android, trebuie sa astepte ca producatorul sa scoata ICS-ul pentru telefonul respectiv. Si eu de exemplu, as trece fara regret la ICS, numai ca el inca nu e disponibil pentru modelul meu de telefon. Inca.
In cazul Apple vorbim de un singur model de telefon, in cazul Android vorbim de sute de modele, fiecare dintre ele cu chichitele lor. Daca toate telefoanele cu Android ar fi Nexus sa spunem, sunt sigur ca altfer ar sta situatia…
Diferenta dintre iOS si Android este pretul. Apoi sunt accesibilitatea si raspandirea. Unde Android castiga. Ambele sunt la fel de bune, insa nu ambele sunt la fel de scumpe. Intr-adevar, e o problema fragmentarea Android OS-ului, dar comparatia mi se pare de tip tabloid. Eu spun ca lumea are nevoie si de iOS, si de Android. Pana cand Google va rezolva problema update-urilor. Caci se pare ca producatorii de device-uri nu sunt in stare. Un articol interesant ar suna asa: „Apple, Google si Asus ocupa primele locuri in topul update-urilor”.
Simple, face parte din regula jocului, piata mai fragmentata, mai multi producatori, mai greu de controlat. Si nu cred ca tine doar de disponibilitate, multi dintre posesorii de Android nici nu stiu ce este ICS sau ce OS au pe telefon.
Iar daca toate telefoanele cu Android ar fi Nexus atunci cota de piata Android ar fi la 10% din cat e acum (optimist vorbind)
Sorin, exagerezi cu tabloidul, e o comparatie facuta pentru developeri, de ce prefera sa dezvolta pt iOS si nu pt Android (eu as mai adauga la motivatie si haosul din marketplace Android)
Developerii pentru Android sunt chiar ok, zic. Au Gingerbread cu 65 – 70% din Android. Pentru ei este invers. Dezvolta pentru o versiune mai veche de Android (care nu este sub cea mai recenta versiune iOS decat dpdv interfata grafica) si optimizeaza pentru cea mai recenta. Eu nu vad un lucru rau in asta. E ca si cum developerii pentru iOS vor sa dezvolte pentru iOS6, daca ar fi sa fim carcotasi :). Sa nu ne pripim. Sa vedem cum va aborda Apple situatia cand va aparea iPhone-ul cu un ecran mai mare de 3.5 inch. Toate aplicatiile vor trebui modificate, la fel cum au fost si pentru iPad. Ce solutii le va oferi dezvoltatorilor? Nu ma indoiesc ca nu vor fi bune, insa Google face asta de la inceput. Si o face excelent. Si mai spun ca un developer bun nu ar trebui sa se planga de dezvoltarea pe Android. E la fel ca web design-ul. Cineva a spus ca trebuie sa gandim ca niste web developeri atunci cand vorbim de mobile dev. Pentru ca fragmentarea este inevitabila. Dar asta e o alta poveste.
Cat despre marketplace, da, haosul din Android Market e mai mare decat haosul din AppStore. E mai bun clar AppStore, dar, inca o data, pretul, pretul.
Orlando in momentul in care un update de firmware/os devine disponibil in general android-ul iti da o notificare rezulta ca nu trebuie sa stii ce e ICS sau ce OS version ai instalata pe telefon.
Marea problema din pacate nu e la utilizatori e la producatorii de telefoane. Iau exemplul HTC. Desire HD primeste ICS in martie Desire Z nu primeste deloc desi e un model mai nou decat HD.
Nu neg spusese articolului, dar cred ca ar trebui citit impreuna cu un altul care arata ca fragmentarea Android nu este chiar asa mare cum se crede, ca peste 60% au aceeasi versiune de OS si tot cam atatia acelasi telefon.
E o diferenta intre momentul in care se anunta o noua versiune de Android si momentul in care el devine disponibil pt telefoane (Nexus e exceptia care confirma regula). Hai sa vedem statistici la cateva luni dupa ce e disponibil macar pt unele telefoane cu Android. Trecutul arata ca situatia nu e asa rea.
Oameni buni, este vorba de 75% fata de 1%.
Nu recomand nimanui dispozitive cu Android. Android trebuie sa dispara.
Gabi, statistica este pe aceeasi perioada, in acel interval userii de iOS au trecut la versiunea superioara in proportie de 75% in timp ce pe Android doar 1% au facut-o. Nu e 60 cu 40 sau 55 cu 30, e 75 cu 1
Vad diferenta intre Android si iOS ca si cea dintre Linux si Windows: toti spun ca Linuxul e the shit dar majoritatea zdrobitoare foloseste Windows.
Explicatia e simpla :) Android merge foarte bine cum merge si userii nu se grabesc sa faca upgrade.