Archive for aprilie, 2016
Prima scadere pentru Apple in 13 ani
miercuri, aprilie 27th, 2016A venit.
Rezultatele pe Q1 2016 marcheaza prima scadere de venituri pentru Apple din 2003. Si veniturile si profitul au ratat estimarile Wall Street. Chiar si asa, profitul Apple este mai mare decat cel generat de Google + Facebook + Amazon. In 2003 evaluarea Apple era la 5 miliarde USD, acum e o companie care are o capitalizare de aproape 600 miliarde USD.
– Scaderea vine de la iPhone care s-a vandut in 51.19 milioane bucati vs 61.17 milioane acum un an.
– Veniturile totale au fost de 50.55 miliarde USD, in scadere de la 58 miliarde USD
– Profitul a scazut la 10.52 miliarde USD, acum un an a fost 13.57 miliarde USD
– Pretul mediu de vanzare pentru iPhone a scazut la 641 USD
– Serviciile, App Store, Apple Music si Apple Play, au crescut cu 20%, la 5.99 miliarde USD
– Vanzarile in China/Hong Kong si Taiwan au scazut cu 26%, la 12.49 miliarde USD
– Vanzarile de iPad scad pentru al 9-lea trimestru consecutiv, 19% scadere, 10.25 milioane bucati vandute
– 6 miliarde USD vanzari pentru iWatch, vanzari totale pentru primul an
– 8% scadere pe bursa dupa anuntarea rezultatelor, adica 46 miliarde USD
RCS RDS evaluare intre 1.6 si 2 miliarde euro
luni, aprilie 18th, 2016Ce scriam acum doi ani:
Da, e posibil ca Teszari si restul actionarilor sa vanda cu 1 miliard daca acest miliard e cash out pentru ei si cumparatorul isi asuma datoriile care sunt de +800 milioane euro. Pentru ca valoarea RCS-RDS este mai mare de 1 miliard euro, este spre 2 miliarde euro.
Saptamana trecuta, Hotnews, via Mirsanu.ro, anunta ca RCS RDS se pregateste sa vanda pe Bursa un pachet de 25% din actiuni:
Vanzarea pachetului minoritar de actiuni RCS & RDS ar putea ajunge in jurul a 400 – 500 mil. Euro, potrivit unor estimari facute de surse din piata, iar tranzactia ar putea avea loc in a doua parte a acestui an
Ceea ce inseamna o evaluare intre 1.6 si 2 miliarde euro.
S-a lansat life.ro
marți, aprilie 12th, 2016E online de aseara.
Mi-a placut discutia despre pescuit cu Alexandru Dobrescu si Ernest Popovici:
Când aţi mers prima dată la pescuit?
E.P.: La 4 ani şi jumătate m-am dus cu tata la pescuit. Mi-a dat un băţ pe marginea bălţii cu care am prins un peşte şi am fost tare încântat. Totul a continuat şi la 13 ani am început să fac şi pescuit de performanţă, nu la prins peşte, ci la casting, adică la aruncat undiţa la diferite distanţe, în diferite stiluri, când bate vântul, când nu bate, când e zgomot, când nu. Şi am participat vreo 30 de ani la multe competiţii de casting, inclusiv la campionate mondiale. Ca orice sport, când îl faci cu pasiune, te educă, te face să te stăpâneşti şi asta te ajută foarte mult. Pe mine m-a ajutat de-a lungul timpului, fără îndoială.A.D.: Pentru mine pescuitul este o stare de spirit în primul rând. Este o comuniune cu ce se întâmplă în jurul meu, o întoarcere în copilărie (am trăit la ţară, în mijlocul naturii, destul de sălbatic şi necontrolat). Şi este plăcut să auzi un clipocit de apă, să identifici sunete pe care nu le-ai mai auzit demult şi ajunge doar atât ca să mă întorc în copilărie, cea mai frumoasă perioadă din viaţa mea, uitând că am 60 de ani (zâmbeşte). Simt plăcerea de a mă relaxa şi este o relaxare pe care nicio pilulă şi nici un psiholog nu le pot induce. Pescuitul este tot ce-ţi trebuie ca să revii în oraş şi să te confrunţi cu o altă atitudine. Cam asta este pentru mine pescuitul. Competiţie? Da, recunosc. Întotdeauna mi-a plăcut să simt că sunt în competiţie cu ceva sau cineva. Competiţia te face să fii mai bun, să evoluezi. Dar niciodată nu am fost în competiţie cu cei pe care îi iubesc. Adică m-am bucurat dacă ei au prins un peşte mai mare decât al meu, sau mai mulţi decât mine. În plus, descoperi oamenii! Sunt persoane cu care te afli la pescuit pe baltă şi îţi dai seama că simt şi gândesc la fel ca tine şi începi să-i priveşti ca pe nişte prieteni sau potenţiali prieteni.